Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Verstappen nu eenmaal niet zoals Hamilton en Alonso"

Na het uitdelen van de taakstraf in Singapore was Max Verstappen duidelijk. Dit soort beslissingen hadden invloed op zijn beslissing hoe lang hij nog door wil in de Formule 1. Volgens Helmut Marko moet men dat 'dreigement' serieus nemen, want Verstappen is geen type Lewis Hamilton of Fernando Alonso.

Verstappen FP2 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wanneer de Formule 1 in 2025 begint aan de Grand Prix van Australië zal de grid beschikken over twee coureurs van 40+: Fernando Alonso (43 jaar) en Lewis Hamilton (dan 40 jaar). Of Max Verstappen die leeftijd in de Formule 1 gaat halen is nog de vraag. Toch lijkt Verstappen zelf steeds meer richting een vervroegd pensioen aan te sturen. In Singapore dreigde hij er zelfs mee.

"Deze dingen bepalen ook zeker mijn toekomst. Als je jezelf niet meer kunt zijn en als je met al deze domme dingen te maken hebt... Ik ben nu in een fase van mijn carrière aangekomen dat je jezelf niet eens meer met al deze dingen wilt bezighouden. Het is gewoon erg vermoeiend. Maar als je met al deze domme dingen te maken krijgt, dan is dat voor mij geen manier om door te gaan in de sport", zo vertelde de Nederlander in Singapore tegenover onder meer RacingNews365.

Helmut Marko liet eerder al weten dat men dit dreigement van Verstappen uiterst serieus moet nemen, maar verklaart nu ook, in gesprek met ORF, waarom Verstappen wezenlijk anders is dan andere coureurs: "Max is niet zoals Alonso of Hamilton. Zij rijden net zo lang als hun fysieke gesteldheid het toestaat om mee te doen. En ja, hij (Verstappen red.) is aardig geïnteresseerd in winnen. Maar of hij nu vier, vijf of zes wereldkampioenschappen heeft, dat staat voor hem niet op de voorgrond."

"Hij wil genieten en enthousiast zijn over zijn sport. Hij wil een omgeving waarin hij zich op zijn gemak voelt. Zo is het nu eenmaal", zo vervolgt Marko. De 81-jarige wijst dan ook op twee voorbeelden dit seizoen die het plezier van Verstappen doen wankelen.

"De auto is niet competitief en dan komt men met die straffen over een F-woord in een persconferentie wat gericht was op de auto. Dat is belachelijk. En dit geldt ook voor andere momenten zoals bijvoorbeeld op de Red Bull Ring. Hij werd ervan beschuldigd dat hij veel harder was en een beetje oneerlijk. Hij deed alleen wat is toegestaan in de reglementen. Hij wisselde van lijn en heeft die hard verdedigd. We weten dat hij een harde coureur is."

En volgens Marko is dat ook iets wat de fans willen zien: "Dat is iets wat het publiek wil zien. En ik denk dat we in het algemeen terug moeten naar die oude racefilosofie van de Engelsen: 'let them race' en niet moeten gaan dicteren hoe je je gedraagt. Het is duidelijk dat je je niet moet misdragen, maar niet met zulke bekrompen interpretaties."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappens 'laatste stap' Verstappen weet in ieder geval wat hij NIET wil