Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko onthult: "Verstappen reed zelfs toen nog anderhalve seconde sneller!"

Met speels gemak won Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk. Hij reed tevens de snelste ronde, waar hij bijzonder weinig moeite voor moest doen.

In Oostenrijk finishte Max Verstappen de tweede race op zo'n achttien seconden voor Valtteri Bottas, terwijl de Red Bull-coureur bovendien een extra pitstop had gemaakt. Het was de vierde overwinning van de Nederlander in vijf races en de vijfde Red Bull-zege op rij. Wordt het niet saai zo, zo wordt Helmut Marko gevraagd door Motorsport Magazin.

"We hebben geen slechte periode achter de rug. Het is goed om 77 punten te scoren in drie races tijd", zo geniet de Oostenrijker. "Maar als je vooraan rijdt, dan is je leven zoveel makkelijker. Afgelopen zondag was de overwinning nog makkelijker dan de week daarvoor! Momenteel hebben we niet alleen de beste auto en motor, maar ook de beste coureur."

Tijdens de eerste pitstop schrok Red Bull even toen ze een snee vonden in de banden van Verstappen. Om een gevalletje Bakoe te voorkomen, haalde het team haar stercoureur daarom naar binnen voor nog een pitstop. "We zagen de snede na de eerste pitstop en daarom besloten we nogmaals een stop te maken."

"Niet om de snelste ronde te rijden, die hadden we al lang. Niemand van de anderen had een gratis pitstop kunnen maken. Max liep geen gevaar, maar als je terugdenkt aan Bakoe en je hebt zo'n grote voorsprong, dan maak je gewoon die tweede pitstop. Max reed vervolgens 1,4 of 1,6 seconden sneller, zelfs zonder dat hij volledig gebruik maakte van zijn motorvermogen", verklapt Marko, die verder uitweidt over hoe rustig aan Red Bull het deed.

"Ten eerste reden we niet over de kerbstones. We zagen de schade die Hamilton daar was opgelopen, waarop we Max vertelden om er van weg te blijven. Heel veel langzamer ging hij daar niet door, misschien verloor hij een paar honderdste per bocht, maar het was veiliger en qua bandentemperaturen waren we toch soeverein", aldus Marko.

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull