Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko: "Verstappen zat überhaupt al nooit in over Perez"

Was de wens de vader van de gedachte als er geopperd werd dat Sergio Perez een serieuze uitdager van Max Verstappen kon zijn? Verstappen zelf maakte zich in ieder geval nergens druk om.

Net zoals vorig jaar staat er ook in 2023 geen maat op Max Verstappen. Hij wint volop en heeft na de Formule 1 Grand Prix van Monaco tevens een royale voorsprong op teamgenoot Sergio Perez. Die lijkt nu misschien zelfs al titelkandidaat af te zijn.

Gevraagd aan Helmut Marko door het Oostenrijkse OE24 of hij misschien meer tegenstand verwachtte van de Mexicaan, heeft de teamadviseur weinig vleiende woorden klaar voor Perez: "Die situatie heeft zich nu opgelost. Maar in alle eerlijkheid; Max zag Perez überhaupt al nooit als een serieus gevaar."

Verstappen had een kleine week geleden in Monaco alles onder controle, daar waar Perez herhaaldelijk opzichtig de fout in ging. Zo won Red Bull ook 'gewoon' één van de op papier lastigste races voor Red Bull. En na die race heeft Marko slecht nieuws voor elke concurrent.

"We zijn hier (in Barcelona, red) nóg sterker. Barcelona laat zien hoe goed een auto werkelijk is. Dat betekent dat als de auto hier goed functioneert, hij op 80 procent van de andere circuits ook goed uit de verf zal komen."

'80 procent' lijkt in deze nog een veilige schatting. Max Verstappen riep eerder op de donderdag in Barcelona al dat de mogelijkheid bestaat dat Red Bull dit seizoen alle races wint: "Qua snelheid kan dat, ja."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken