Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verzekert: "Lawson heeft in 2025 een F1-stoeltje"

Met vier sterke optredens maakte Liam Lawson indruk op zijn werkgever Red Bull. Volgens Helmut Marko, adviseur bij de renstal van de energiedrankjesfabrikant, is de kans dat we Lawson fulltime terug gaan zien op de grid een zekerheidje.

Lawson Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Niet alleen tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen staat in de schijnwerpers tijdens de Grand Prix van Qatar. De grote namen uit de Red Bull-directie verwachten ook veel van Liam Lawson in de woestijnstaat. De 21-jarige Nieuw-Zeelander neemt in Losail opnieuw plaats in de AlphaTauri van de geblesseerde Daniel Ricciardo. De Australische veteraan werkt nog aan zijn comeback, maar zal er naar verwachting weer bij zijn tijdens de volgende race in de Verenigde Staten.

Dit geeft Lawson nóg een kans om zijn bazen te overtuigen. Tot nu toe heeft de Red Bull-protegé laten zien waartoe hij in staat is. Op een verregend Circuit Zandvoort eindigde de rookie als dertiende. Hij verbeterde zich in Monza met een elfde plaats en scoorde een race later in Singapore zelfs zijn eerste WK-punten met een negende plaats. In Japan pakte Lawson nét geen punten, maar reed hij wel een heel sterke race.

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Qatar staat Red Bulls motorsport-adviseur Helmut Marko nieuwsblad Kleine Zeitung te woord. Hij prijst de prestaties van Lawson en is er zeker van dat de jonge rijder in 2025 fulltime aan de bak kan als F1-coureur.

'Hij is een keiharde racer'

De prestaties van de Kiwi hebben ook indruk gemaakt op Helmut Marko, zo vertelt hij: "Lawson heeft zeker het potentieel om een GP-winnaar te worden, want hij heeft alle tot nu toe erg goed gepresteerd, en dat onder moeilijke omstandigheden. Hij werd letterlijk in het diepe gegooid," vertelt Marko, kijkend naar de barre weersomstandigheden tijdens Lawsons debuutrace eind augustus in Zandvoort.

De tachtigjarige Oostenrijker vervolgt: "Hij is een keiharde racer en één van de sterkste coureurs die ik ooit een duel aan heb zien gaan. Met de rol als reservecoureur heeft hij volgend jaar wederom een grote taak. Maar uiterlijk in 2025 zit hij sowieso in een Formule 1-wagen."

Met welk team Lawson in 2025 op de grid verschijnt is nog een vraagteken, maar met de lovende woorden van Marko lijkt een zitje binnen de Red Bull-familie aannemelijk.

Ook interessant:

Alles wat je moet weten over de 'toetreding' van Andretti tot de Formule 1

F1-journalist Aaron Deckers en RacingNews365 F1-host Joris Mosterdijk vertellen je alles over het nieuws omtrent Andretti. De FIA gaf het team groen licht voor de toetreding tot de Formule 1, maar er is nog niets zeker. Waarom? Deckers verklaart in de onderstaande video.

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen