Marko: "Vettel moet risico's nemen"

23 okt. 2018 09:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Even leek het erop dat Sebastian Vettel eigenhandig de titelstrijd in ronde negen van de GP van de Verenigde Staten al had beslist. Een touché met Daniel Ricciardo zorgde voor een spin, waarna de Duitser veroordeeld was tot een inhaalrace. Uiteindelijk kwam hij als vierde over de streep en dat was voldoende om de titelstrijd nog open te houden.

Nam Vettel onnodig veel risico's? Volgens Helmut Marko moet Vettel wel risico's nemen om nog kans te maken op de titel. "Sebastian kan gewoon niet anders in zijn situatie," aldus Marko in gesprek met Motorsport-Total.

"Als je bovenaan staat, dan kun je misschien met de handrem erop racen, maar Vettel staat behoorlijk wat punten achter en dan moet je gewoon wel agressief rijden. In Japan moest hij ook wel risico's nemen. "

Marko verwijst hiermee naar de mislukte inhaalactie van Vettel op Verstappen waarna de Ferrari-coureur spinde en ver terugviel. Uiteindelijk kwam hij als zesde over de streep, maar verloor hij opnieuw kostbare punten in het kampioenschap. Marko ziet dan ook dat er bij Ferrari en ook bij Vettel onder druk minder wordt gepresteerd.

"Sinds Hockenheim loopt het niet meer bij Ferrari. Zowel het team als de coureur maken onder druk teveel fouten en dat is absoluut jammer, want Vettel had dit jaar de auto om kampioen te kunnen worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen