Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Vettel was gewoon beter dan Webber'

Red Bull-adviseur Helmut Marko staat bekend als een man die zegt waar het op staat. In 2012 zou hij zich laatdunkend over Mark Webber hebben uitgelaten, maar dat was nooit zijn bedoeling.

"Ik heb nooit onaardig willen zijn naar Mark Webber toe" , aldus Helmut Marko in gesprek met F1.com . "Ik denk dat mijn woorden destijds verkeerd zijn geïnterpreteerd." In 2012 werd Marko gevraagd waarom Sebastian Vettel wél kampioen werd en Webber niet. Mensen concludeerden uit zijn antwoord dat Red Bull een sterke voorkeur had voor de Duitser, maar dat is niet wat Marko bedoelde te zeggen. " De media hebben het zo gebracht dat ik iets tegen Mark Webber zou hebben, maar alle rijders krijgen dezelfde behandeling" , beklemtoont Marko.

"Ik heb destijds gezegd dat als Mark Webber zijn topniveau een seizoen lang vast kon houden, hij wereldkampioen zou zijn geworden. Dat was zeker niet als kritiek bedoeld." De Red Bull-adviseur snapt dat het voor Mark Webber mentaal een moeilijke tijd moet zijn geweest. "Over Mark werd altijd gezegd: 'zet hem in de goede auto en hij wint'. Het probleem was dat in diezelfde winnende auto ook ene Sebastian Vettel rondreed."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"