Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko voert druk op 'nieuwe Verstappen' op: "Hij moet nu resultaten boeken"

Andrea Kimi Antonelli is het volgende toptalent dat de Formule 1 bestormt. Aankomend jaar mag de pas 18-jarige Italiaan zich bewijzen bij Mercedes. Helmut Marko had Antonelli ook op de radar, maar prediceert ook realisme rondom het toptalent.

Antonelli friday Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Volgend seizoen komen meerdere jonge coureurs de Formule 1 binnen. Jack Doohan, Oliver Bearman en natuurlijk Andrea Kimi Antonelli. De 18-jarige Italiaan wordt gezien als een megatalent en dus geeft Mercedes hem meteen de kans bij de Zilverpijlen. Geen tussenstap bij een team als Williams, maar meteen voor de leeuwen dus.

Het verhaal doet denken aan dat van Max Verstappen. De jonge Nederlander werd door Helmut Marko nog voor zijn 18e verjaardag in een Formule 1-auto gezet en mocht op 18-jarige leeftijd zich al coureur van een topteam noemen. Marko vertelt nu bij Motorsport-Total dat hij Antonelli ook op de radar had: "Natuurlijk. Maar je kunt ze niet allemaal hebben!"

Toch wil Marko nog niet meegaan in het enthousiasme rondom Antonelli. De Oostenrijker prediceert dan ook dat de Italiaan het eerst nog moet laten zien en is al helemaal van mening dat een vergelijking met Verstappen alles behalve terecht is: "Het is nog steeds vol risico's. Een coureur die de motivatie verliest, er komt een vriendin voorbij of hij verliest zijn grip. Het is allemaal eerder gebeurd. Het (succes) is geenszins gegarandeerd. Antonelli moet nu resultaten (gaan) boeken. Hij is nog niet de nieuwe Verstappen."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x