Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko voert druk op: "Red Bull kan zich in 2020 nergens meer achter verschuilen

Het seizoen 2020 is hét jaar waarin het moet gaan gebeuren. Red Bull moet Max Verstappen in stelling zien te brengen om een serieuze gooi naar de wereldtitel te kunnen doen. Volgens Helmut Marko kan het team zich nu nergens meer achter verschuilen.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het seizoen 2019, het jaar waarin Max Verstappen beslag legde op de derde plaats in het WK, zou altijd al een overgangsseizoen worden, ook al werd er hier en daar wel gerept over mogelijke titelkansen. Honda kwam immers als nieuwkomer aan boord.

Na een jaar van zaaien is het nu tijd om te oogsten, zo luidt binnen Red Bull het devies. Teamadviseur Helmut Marko voert de druk aardig op door te stellen dat het team zich nergens meer achter kan verschuilen.

"We hebben geleerd van het vorige jaar en dat betekent dat we niet meer met excuses aan kunnen komen zetten. Max Verstappen is top, de Honda-motor is top en nu is het aan ons (de Red Bull-technici, red.) om voor een goed chassis te zorgen", zo laat de Oostenrijker weten in gesprek met Servus TV.

Red Bull is volgens Marko echter begonnen met een vliegende start van het seizoen 2020: "We liggen momenteel twee weken voor op onze planning. Het gaat eigenlijk beter dan ooit tevoren."

Max Verstappen haakt in op de woorden van Marko en herhaalt wat hij recent meermaals heeft geroepen: "Ik wil natuurlijk nóg meer races winnen en een gooi doen naar te wereldtitel. We moeten daarvoor hopen dat we vanaf het begin van het seizoen vooraan mee kunnen strijden."

Luister hieronder naar de laatste F1-podcast van RacingNews365 van dit seizoen. Met gewaagde uitspraken over 2020 is de podcast met o.a. de gebroeders Coronel meer dan het luisteren waard.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?