Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko vol lof over inhaalkwaliteiten Albon

Helmut Marko zag zijn nieuwe Red Bull Racing-coureur Alexander Albon enkele fraaie inhaalacties uitvoeren, iets waar het bij Pierre Gasly volgens hem altijd aan schortte.

Albon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko blikte in gesprek met het Oostenrijkse ORF kort terug op het optreden van Alexander Albon. De nieuwe aanwinst reed knap naar voren en schuwde daarbij de fraaie duels niet, iets waar de teamadviseur zeer over te spreken is.

"Op de rood gerande zachte banden was hij geweldig op dreef en haalde hij menigeen op geweldige wijze in. Zijn inhaalmanoeuvres waren echt top", aldus de man die een groot aandeel had in het promoveren van Albon naar Red Bull.

Toch verliep de Grand Prix voor Albon niet helemaal zonder slag of stoot: "Alexander wist op de rechte stukken niet het tempo te rijden waarover de RB15 normaal gesproken wel beschikt. Via de boordradio probeerde we dat te verhelpen, maar we begrepen elkaar niet helemaal, waardoor hij niet de noodzakelijke wijzigingen door wist te voeren. Tijdens de eerste pitstop konden we daar gelukkig alsnog iets aan doen."

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2019 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken