Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko vol verbazing door actie Verstappen: "Doel is juist om Checo te helpen"

Is het crisis binnen het Red Bull-team? Iedereen ging er van uit dat Max Verstappen zijn teamgenoot Sergio Perez zou gaan helpen, maar niets bleek minder waar. Helmut Marko is verbaasd.

Nu beide wereldtitels al binnen zijn, is het enige doel voor Red Bull dat nog over is het binnenhalen van de tweede plaats in het kampioenschap met Sergio Perez. In Brazilië lag hij achter Charles Leclerc, zijn rivaal in de strijd om die P2, maar had hij de schade kunnen beperken door van plek te wisselen met Verstappen. De Nederlander reed namelijk op P6, Perez op P7. Verstappen kreeg de opdracht om te wisselen, maar negeerde deze tot frustratie van de Mexicaan.

Marko verbaasd

Helmut Marko is er ook verbaasd over, omdat Verstappen had moeten helpen om het enige nog overgebleven Red Bull-doel binnen te slepen. Bij ORF is hij duidelijk verbaasd over de gebeurtenissen en wil hij graag zo min mogelijk zeggen. "Het doel van Red Bull is om met Checo de tweede plaats in het kampioenschap te pakken en Max moet er alles aan doen om hem daar bij te helpen. Dat is alles wat ik er over wil zeggen", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen