Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko vol verbazing: "Ik dacht: is dat nou echt Verstappen?"

Helmut Marko is lovend over de prestaties van Max Verstappen in Hongarije. Tijdens de start van de race zag hij een wel heel kalme Nederlander, iets waardoor Marko zijn coureur bijna niet meer herkende.

Tijdens de Grand Prix van Hongarije bewees Max Verstappen weer eens waarom hij bekend staat als een van de beste coureurs op de Formule 1-grid. Vanaf de tiende startplaats lukte het hem om de race te winnen, terwijl inhalen op de Hungaroring zeer lastig is. Red Bull-adviseur Helmut Marko stond versteld van de Nederlander en zijn prestaties in de laatste race voor de zomerstop. Al sinds zijn F1-debuut maakt Verstappen enorme indruk op Marko. "Toen we Max op 17-jarige leeftijd naar de Formule 1 brachten, was hij het grootste talent dat ik ooit ben tegengekomen", zo is hij lovend tegenover OE24 . "Al was hij nog wel te impulsief. Met elke behaalde overwinning is hij machtiger geworden. Toen hij bij de start in Boedapest zijn rust bewaarde tijdens het inhalen, dacht ik: is dat echt nou echt Verstappen die daar zit? Als hij zo oppermachtig is, maakt hij het makkelijker voor de hele crew." Marko geniet overigens veel meer van de huidige titelstrijd dan van het gevecht met Lewis Hamilton in 2021. "Het is zelden zo leuk geweest. Bijna elk weekend is een plezier, wat heel anders is dan vorig seizoen. Toen kostte alles teveel zenuwen." Wel hoopt hij dat de strijd dit jaar nog spannender wordt. "Het is jammer dat Ferrari zoveel fouten maakt", aldus de man uit Graz. Die prestaties zijn Ferrari-onwaardig. Dat vinden we oprecht jammer, maar ze zullen terugkomen. Ze hebben een erg sterke auto."

Marko: "Verstappens prestaties moeten meer waardering krijgen"

Terwijl Ferrari na een verkeerde bandenstrategie wegviel uit de top drie, konden Lewis Hamilton en George Russell indruk maken door in Hongarije op het podium te eindigen. De overwinning ging echter naar Verstappen, al vindt Marko wel dat Toto Wolff en zijn team het vierden alsof ze de grote winnaars waren op de Hungaroring. Gevraagd of dat hem stoort, antwoordt Marko: "Ik wil gewoon zien dat Max' optreden genoeg gewaardeerd wordt. Na de pech in de kwalificatie begon hij vanaf de tiende plaats op een circuit waar men verwacht geen kans te maken van achteren. Als hij vooraan had gestaan, dan was hij gewoon weggereden."

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China