Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Helmut Marko

Marko vol vertrouwen: "Honda-motor is in 2020 zo sterk als Ferrari en Mercedes"

Helmut Marko houdt vertrouwen dat Max Verstappen wereldkampioen kan worden met Red Bull. Volgens de Red Bull-adviseur is niet alleen het chassis in 2020 beter, maar zal ook de Honda-krachtbron dan consistent goed genoeg presteren voor een gooi naar de titel.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Wat betreft het chassis zullen we in elk veel beter voorbereid zijn dan dit jaar", zegt Helmut Marko over de kansen van Red Bull en Max Verstappen in 2020 in een interview met Motorsport.com. "Volgend jaar zullen we niet het derde team zijn."

De Oostenrijker weet echter ook dat de prestaties van de motor net zo belangrijk zijn in de Formule 1. Hij is dan ook vol vertrouwen dat Honda volgend jaar geen vermogen meer tekort komt op de concurrentie: "Gezien de ontwikkelingen daar geloven we dat we volgend jaar net zoveel vermogen hebben als Mercedes en Ferrari, maar dan consistent. Honda doet het geweldig, het gaat stap voor stap. In het verleden hadden ze daar grote betrouwbaarheidsproblemen, dat leverde ze zorgen op maar dit jaar hebben we die problemen niet."

Met zijn positiviteit reageert Marko indirect op de zorgen die de Verstappens bij monde van Max' vader Jos recent geuit hebben, over het vertrouwen om met Red Bull kampioen te kunnen worden. Eind 2020 loopt de huidige overeenkomst van de Nederlander bij het team af. Marko voelt echter geen enorm lading druk: "Ik zou niet zeggen dat het een cruciaal jaar wordt. Maar dit wordt het laatste jaar waarin Max de jongste Formule 1-wereldkampioen kan worden, en we moeten dus presteren. Dat weten we en dat zit in ons DNA. We moeten gewoon winnen."

Alles wat jij moet weten over de Grand Prix van Japan hoor je in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast met Tim en Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

25 reacties

    Exclusief Mick Schumacher: “Verstappen en Norris zijn nog van ander niveau”