Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko vreest voor Verstappen en Red Bull door McLaren-teamorders

De teamorders bij McLaren blijven de gemoederen bezig houden in de F1-paddock. De teamorders worden ingezet ten faveure van Lando Norris, om zodoende de wereldtitel bij de coureurs te pakken. Helmut Marko laat nu ook van zich horen.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het duurde een hele tijd, maar McLaren is nu toch overstag: het team uit Woking gaat vanaf de GP van Azerbeidzjan gebruikmaken van teamorders. Zo moet Lando Norris worden geholpen aan de wereldtitel bij de coureurs. Al is het niet zo dat zijn teamgenoot Oscar Piastri te pas en te onpas de Brit voorbij zal moeten laten zien.

Max Verstappen liet al van zich horen wat hij van de teamorders bij McLaren vindt. "Uiteindelijk ben ik er niet teleurgesteld over. Natuurlijk doen ze wat ze willen en is het niet mijn probleem. Ik heb mijn eigen problemen op dit moment. Als je het vanuit het perspectief van Oscar bekijkt, staat hij dichter bij Lando dan Lando bij mij. Daar moeten zij mee zien te dealen."

Nu laat ook Helmut Marko van zich horen. De adviseur maakt zich wel zorgen om de positie van Verstappen en noemt het 'moeilijker'. "Om van Norris de nummer één te maken is een aankondiging. Het maakt het natuurlijk moeilijker voor ons. Maar laten we afwachten hoe Piastri op deze beslissing reageert. Het ligt natuurlijk niet in de aard van een coureur om tevreden te zijn met de status van de nummer twee", zo vertelt hij tegenover Krone Zeitung.

"McLaren is sinds Miami op ieder circuit en op elke bandencompound sterk geweest, dus ze zijn zeker de kanshebbers voor de overwinning", aldus Marko. Maar ook Ferrari maakt een goede kans. "Bakoe zou bij hen kunnen passen." Tot slot richt hij zich ook nog even op Mercedes. "Als we geluk hebben, hebben zij een goede dag", waarbij hij doelt op het minimaal verliezen van het aantal punten in het constructeurskampioenschap, en de rol die de Zilverpijlen daarbij kunnen spelen.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull