Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko waarschuwt de concurrentie: "Dan is de superioriteit van Verstappen nog groter"

De concurrentie van Red Bull heeft wat te vrezen tijdens de Grand Prix van België. Volgens Dr. Helmut Marko is Spa Francorchamps hét circuit voor de Red Bulls.

Red Bull heeft inmiddels een gigantische voorsprong op de rest van het veld, maar als we adviseur Helmut Marko mogen geloven, dan kan dit gat aankomend weekend tijdens de Grand Prix van België alleen maar groter worden. De Oostenrijker, die zelf ook een geschiedenis heeft als Formule 1-coureur, is sinds 1999 hoofd van het Red Bull Junior-programma, waar onder andere Sebastian Vettel, Carlos Sainz jr. en Max Verstappen onderdeel van uitgemaakt hebben. Een man met een neusje voor talent, zou je dus kunnen zeggen.

Hard en constant zijn

Marko kijkt nu naar de Grand Prix van België en heeft gelijk een waarschuwing voor de concurrentie. De baan zou namelijk perfect bij de Red Bull-bolide passen. "Dit circuit zou eigenlijk beter bij onze auto moeten passen, vanwege de snellere bochten", vertelt hij aan het Duitse Sky Sport. Dat is geen goed nieuws voor de rest van het veld. Toch is er een klein punt van verlichting voor de andere teams, namelijk de weersvoorspelling: "Helaas wordt er regen voorspeld", voegt Marko toe. De weersvoorspellingen laten tot nu toe een nat weekend zien, vooral vrijdag en zaterdag, met een kans op een droge race op zondag. Dit betekent dat Red Bull geen tijd heeft om uit haar neus te eten. "Je moet dus hard en constant zijn gedurende deze race." Tot slot benadrukt de Oostenrijker het belang van de veiligheid op het circuit van Spa: "Als het zicht slecht is vanwege de regen, dan moet je of de safety car sturen of de race staken." Toch is er nog een lichtpuntje te melden. Namelijk Verstappen: "In de regen wordt de 'Verstappeniteit', ik bedoel de superioriteit van Verstappen alleen nog maar groter", zo voegt hij er bij OE24 al lachend aan toe.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"