Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko waarschuwt Ferrari: "Verstappen straft dat meteen af"

Helmut Marko denkt dat Ferrari in een nieuwe situatie is beland en daarom onder druk staat. Hij vertrouwt erop dat de ijzersterke Max Verstappen daar van kan profiteren.

Marko Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Net als in Imola en Miami was Charles Leclerc in Spanje de snelste coureur in de kwalificatie. De vorige twee Grand Prix-overwinningen gingen echter naar Max Verstappen, die in de race de sterkere van de twee bleek.

Helmut Marko is na de kwalificatie in Barcelona dan ook relatief positief over de kansen van zijn stercoureur. "Laten we met het positieve beginnen", roept hij bij ORF na de tweede plaats van Verstappen.

"Het ging de goede kant op voor ons tijdens de kwalificatie. Bij de eerste Q3-poging stonden we nog eerste en we denken dat we de tijd van Leclerc hadden konden benaderen, maar de DRS werkte niet mee", zucht hij.

Marko waarschuwt Ferrari

Marko denkt dat de bandenslijtage in Barcelona de doorslag geven en voorspelde eerder al drie pitstops. Tegelijkertijd zag hij ook dat Ferrari tijdens het weekend steeds beter werd in het managen van de banden. "In de race zullen ze dus ook competitief zijn."

De Red Bull-adviseur ziet echter een voordeel voor Verstappen, die beter met de druk om zal kunnen springen dan zijn Ferrari-rivalen. "Vorig jaar wonnen wij het wereldkampioenschap. Voordat Mercedes aan het einde van het jaar domineerde, stonden wij ook aan kop van het kampioenschap. Voor Ferrari is deze situatie wat nieuwer en daarom is de druk voor hen groter."

De Nederlander kan daar dan ook van profiteren, denkt Marko. "Max heeft in de laatste twee Grands Prix bewezen dat hij onder hoge druk geen fouten maakt en een zwakte bij de tegenstander meteen afstraft!", aldus de Oostenrijker.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17