Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko waarschuwt Ferrari: "Verstappen straft dat meteen af"

Helmut Marko denkt dat Ferrari in een nieuwe situatie is beland en daarom onder druk staat. Hij vertrouwt erop dat de ijzersterke Max Verstappen daar van kan profiteren.

Net als in Imola en Miami was Charles Leclerc in Spanje de snelste coureur in de kwalificatie. De vorige twee Grand Prix-overwinningen gingen echter naar Max Verstappen, die in de race de sterkere van de twee bleek. Helmut Marko is na de kwalificatie in Barcelona dan ook relatief positief over de kansen van zijn stercoureur. "Laten we met het positieve beginnen", roept hij bij ORF na de tweede plaats van Verstappen. "Het ging de goede kant op voor ons tijdens de kwalificatie. Bij de eerste Q3-poging stonden we nog eerste en we denken dat we de tijd van Leclerc hadden konden benaderen, maar de DRS werkte niet mee", zucht hij.

Marko waarschuwt Ferrari

Marko denkt dat de bandenslijtage in Barcelona de doorslag geven en voorspelde eerder al drie pitstops. Tegelijkertijd zag hij ook dat Ferrari tijdens het weekend steeds beter werd in het managen van de banden. "In de race zullen ze dus ook competitief zijn." De Red Bull-adviseur ziet echter een voordeel voor Verstappen, die beter met de druk om zal kunnen springen dan zijn Ferrari-rivalen. "Vorig jaar wonnen wij het wereldkampioenschap. Voordat Mercedes aan het einde van het jaar domineerde, stonden wij ook aan kop van het kampioenschap. Voor Ferrari is deze situatie wat nieuwer en daarom is de druk voor hen groter." De Nederlander kan daar dan ook van profiteren, denkt Marko. "Max heeft in de laatste twee Grands Prix bewezen dat hij onder hoge druk geen fouten maakt en een zwakte bij de tegenstander meteen afstraft!", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"