Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko waarschuwt Verstappen voor Leclerc na 'zeer indrukwekkend' optreden

Max Verstappen was op vrijdag snel, maar Charles Leclerc was nog net een tandje sneller. Helmut Marko viel dat ook op. Niet alleen over een enkele ronde, maar zelfs in de langere run kwam de Monegask goed voor de dag.

Leclerc Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen snelde in de tweede vrije training naar de tweede tijd in Australië, maar het gat naar de snelste man was enorm. Dat was Charles Leclerc, die maar liefst 0,4 seconde wegreed van Verstappen en de rest.

Helmut Marko maakt zich geen zorgen over dat enorme gat, want volgens hem was er een duidelijk verschil aan te merken tussen de twee coureurs. "In de kwalificatierun reed Ferrari volgens mij al full power, maar wij nog niet. Daarom zie ik het verschil naar Leclerc dan ook niet als een kritiek punt", zo laat de Red Bull-adviseur optekenen bij Sky Sports.

Zeer indrukwekkend

Toch was er wel iets om zorgen over te maken, want Verstappen beschadigde zijn Red Bull-bolide. "Doordat Verstappen in VT1 in aanraking kwam met een kerbstone, ontstond er schade. Daardoor verloren we tijd en dat was niet ideaal voor ons", concludeert Marko.

Tot slot wijst hij op de racepace van Leclerc, die zeer indrukwekkend leek. Normaal is dat juist het vlak waarop Ferrari het aflegt ten opzichte van Verstappen, maar in de trainingen leek het daar niet op. Werk aan de winkel dus, zo oordeelt de topadviseur.

"Red Bull moet nog steeds tijd vinden. Onze set-up is nog niet juist. De lange run van Leclerc was zeer indrukwekkend te noemen. Onze auto is niet slecht, maar er moeten nog wel flink wat dingen worden gefinetuned. Het veld lijkt dichter naar elkaar toe te kruipen."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China