Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko 'waarschuwt' Vettel voor comeback: "Langere dagen voor een fractie van het geld"

Keert Sebastian Vettel ooit terug in de Formule 1? Hij lijkt het zelf niet uit te sluiten, maar als hij een managementfunctie overweegt, heeft Red Bull-kopstuk Helmut Marko nog wel een waarschuwing voor hem.

Marko Vettel Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Voor Sebastian Vettel is het zo klaar als een klontje dat het voor hem goed is om niet langer meer 24 weekenden per jaar aan de start te staan van een Formule 1 Grand Prix. Maar de sport in zijn geheel de rug toe keren? Hij betwijfelt of hij dat kan.

"De Formule 1 is mijn hele leven geweest. En het is ergens verleidelijk om die deur helemaal dicht te trekken, omdat er zoveel mooie nieuwe dingen wachten. Maar dat verandert niets aan het feit dat ik ontzettend gepassioneerd ben over autosport en dat het zeer, zéér dicht bij me staat", aldus Vettel tegenover Sky Duitsland.

"Dus wie weet. Misschien kan ik mijn expertise op enig moment in een andere hoedanigheid inzetten. Ik kan daar momenteel niks over zeggen, want ik voel me heel goed bij de vrijheid die ik nu heb."

Vettel als teambaas?

Oppert Vettel nu dat hij misschien in een managementrol terugkeert? Helmut Marko, die naast hem staat in een dubbelinterview, denkt zoiets wel op te kunnen maken uit de woorden van de viervoudig wereldkampioen: "De boodschap is duidelijk", zo begint hij met een knipoog.

"Red Bull heeft twee teams en we staan er voor open. Maar weet dat dit iets anders is dan het leven van een coureur. Als pion in het top management word je geacht eerder op je werk te zijn, later weer weg te gaan en dat voor slechts een fractie van het geld dat je als coureur gewend bent."

Vettel moet lachen: "Dat is wel oké. En dat vroege opstaan... met de kinderen ben ik niks anders gewend en in de Formule 3-tijd werd ik ook om 07:00 uur wakker gebeld door ene Helmut Marko."

"Maar goed, als coureur pakte je op gezette momenten ook bewust je rust, terwijl er als teamleider altijd wel iets op de achtergrond blijft spelen. Daar ben ik me van bewust", aldus de Heppenheimer, die zich dus niet in de kaart laat kijken over wat de toekomst voor hem in petto heeft.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto