Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko waarschuwt voor Mercedes: 'Zitten daarmee al op ons niveau of daar zelfs voorbij'

Helmut Marko vindt niet dat Red Bull de grote favoriet is voor de wereldtitel van 2022. De adviseur van de Oostenrijkse renstal benadrukt dat er nog van alles kan gebeuren, bijvoorbeeld een 'comeback' van Mercedes.

Marko bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Red Bull heeft na de eerste zeven Formule 1-races van het seizoen de leiding te pakken in zowel de coureurs- als de constructeursstand. Max Verstappen liep in Monaco wederom uit op titelrivaal Charles Leclerc, maar het seizoen is nog lang. Helmut Marko rekent zich nog niet rijk en waarschuwt ook voor de 'nummer drie' van het veld, Mercedes.

Het is nog geen tijd om de champagne open te trekken, zo legt de Red Bull-adviseur uit aan OE24. "Zeker niet, ik heb het net nog berekend: we moeten nog vijftien races en (George) Russell staat slechts 41 punten achter Verstappen. Alles is daar nog mogelijk."

Volgens Marko is het slechts een kwestie van tijd voordat Russell en Lewis Hamilton weer meestrijden om de overwinningen. "De auto wordt elke dag sneller en van de topsnelheid hebben we al gezien dat ze daarmee al op ons niveau zitten, of zelfs daar nog voorbij. Ik zou ze dus zeker niet afschrijven, want als Mercedes ineens weer domineert, dan zit Hamilton er ook weer bij."

Marko vergelijkt Hamilton met Ricciardo en Red Bull

Het feit dat Hamilton vooralsnog wordt ingemaakt door teamgenoot Russell, ligt volgens Marko aan 'pech'. De man uit Graz vergelijkt het met de situatie van Daniel Ricciardo. "Niets zit hem echt mee en er is veel pech, net als Ricciardo had bij Red Bull, toen alles goed ging voor (Sebastian) Vettel."

Bij Ricciardo gaat het dit seizoen ook niet goed. De voormalig Red Bull-coureur presteert nog niet naar verwachting, iets waar Marko van baalt. "Het is heel jammer om te zien waar Daniel op dit moment terug te vinden is", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

25 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt