Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko wanhoopt (nog) niet na 'bittere tegenslag': "Toen stonden we zelfs 60 punten achter"

Helmut Marko is de eerste om toe te geven dat Red Bull er misschien niet zo goed voor staat als men na de wintertests had gehoopt, maar wijst naar het verleden om aan te tonen dat er nog niks verloren hoeft te zijn.

De vraag van het Oostenrijkse ORF aan Helmut Marko is na de Grand Prix van Australië eigenlijk heel simpel: Hoeveel zorgen maakt hij zich over de betrouwbaarheid van de Red Bull RB18? Het dubbele antwoord dat daar op volgt, laat zich compact samenvatten als 'ja'. "Er zijn een tweetal punten. Enerzijds heb je de gebrekkige betrouwbaarheid, iets waar we in de voorbije jaren niet mee kampten, maar waar we nu al in twee races tegenaan zijn gelopen. Anderzijds is de (performance-)achterstand op Ferrari alarmerend te noemen." "Zij reden zonder noemenswaardige problemen in de rondte en konden het tempo eigenlijk goed controleren. Dat betekent dat ons een zware opgave wacht. Wij zijn niet in staat om net zo snel en net zo makkelijk het juiste window te vinden en daarnaast is onze auto ook nog eens minstens tien kilo te zwaar, wat gelijk staat aan een verlies van drie tienden per ronde."

Red Bull stond al voor hetere vuren

Ondanks al die conclusies die in het voordeel van Ferrari wijzen, wanhoopt Marko (nog) niet. Daarvoor gaat hij te lang mee in de F1 en weet hij dat er nog een heleboel kan gebeuren. "Ik herinner me nog dat Sebastian Vettel ooit zestig punten achter stond in het kampioenschap. En zolang nog niemand het kampioenschap gewonnen heeft, geven we niet op, maar dit was natuurlijk een bittere tegenslag."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden