© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'We hebben veel kansen onbenut gelaten'

18 aug. 2017 11:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Dr. Helmut Marko van Red Bull heeft dit jaar zijn handen vol gehad aan het managen van (te) hoge verwachtingen en zijn coureurs. Voor zowel Red Bull als Toro Rosso verloopt het seizoen nog niet zoals vooraf gehoopt.

Marko verwacht dat Mercedes-motoren tweede helft van het seizoen domineren

In tegenstelling tot een jaar eerder is er op het rijdersvlak bij Red Bull nu wel de rust. Ondanks de geruchten over een vertrek van een van de coureurs blijven Daniel Ricciardo en Max Verstappen volgend jaar gewoon bij Red Bull. Bij zusterteam Toro Rosso staan de verhoudingen veel meer op scherp.

Carlos Sainz liet iets te graag weten dat hij volgend jaar voor Red Bull wil rijden, wat leidde tot een conflict na publicaties van geruchten over Verstappen die naar Ferrari zou overstappen. Geruchten over een overstap van Sainz naar Renault zijn volgens Marko onzin.

"Geruchten! Niet meer dan geruchten vanwege de komkommertijd. Carlos zien jullie gewoon in een Toro Rosso in Spa," laat Marko aan F1.com weten.

Tevreden over het verloop van het seizoen is Marko niet voor de beide teams. Red Bull stelt teleur en kan geen vuist maken ten opzichte van Ferrari en Mercedes.

"Het is niet goed genoeg voor Red Bull, maar met onze motor is dit het maximale wat we kunnen."

Een probleem waar ook zusterteam Toro Rosso mee te maken heeft. Te weinig vermogen en een matige betrouwbaarheid worden in het middenveld kei hard afgestraft.

"Het team presteert zoals we verwacht hadden. Incidenten met onze coureurs, zoals in Silverstone, en betrouwbaarheidsproblemen zijn erg jammer. Onze doelstelling was om als vijfde te finishen in het WK, maar dat wordt moeilijk. Hongarije was in ons voordeel, maar vanaf Spa laten de teams met een Mercedes-motor ons hun achterkant zien. We hebben veel kansen gehad in de eerste helft van het seizoen, maar we hebben ze niet benut."

Niet alleen Toro Rosso had last van betrouwbaarheidsproblemen. Red Bull, en in het bijzonder Max Verstappen, zagen veel WK-punten in rook opgaan. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen