Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko: "We moesten toen iets doen om Verstappen voor Red Bull te behouden"

Red Bull is Max Verstappen en vice versa. Dat kunnen we anno 2023 eenvoudig stellen, maar ook Helmut Marko vreesde op enig moment voor een Red Bull-vertrek van de nu tweevoudig wereldkampioen.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen begint dit weekend aan zijn achtste seizoen in dienst van Red Bull en het einde van zijn dienstverband is ook nauwelijks in zicht. Zijn contract loopt pas eind 2028 af. De twee partijen zijn extreem loyaal aan elkaar en als het succes voort blijft duren, is er ook geen reden om aan te nemen dat dat niet zo blijft.

Toch geeft Helmut Marko in gesprek met De Telegraaf aan dat hij gedurende één periode wel even gevreesd heeft voor een vertrek van de Nederlander. Hij was toen werkelijk een beetje bezorgd, zo geeft hij toe over de periode dat de Renault-motoren regelmatig voor uitvalbeurten en een gebrek aan vermogen zorgden.

"Altijd open en eerlijk geweest naar Max toe"

"Ik wist toen dat we íéts moesten doen", aldus de Oostenrijker. "Maar we zijn altijd open en eerlijk daarover geweest naar hem toe, waarbij we het zowel hadden over de problemen als de kansen. We hebben verteld hoe we de plannen met Honda voor ons zagen en hetzelfde hebben we later ook gedaan toen we met Porsche en Ford spraken. Dat doen we juist omdat Max een belangrijk onderdeel van het team is", zo klinkt het vol respect.

Hoe lang die goede relatie nog door mag gaan? In ieder geval dus tot en met 2028, maar daarna? Verstappen zelf heeft herhaaldelijk aangegeven niet uit te sluiten dat hij na '28 stopt en hij lijkt daarin steeds wat stelliger te worden: "Hij is wel het type dat dat zo kan besluiten", beaamt Marko. "En dan zie ik hem hier ook niet zomaar meer rondlopen als tv-analist ofzo. Misschien dat hij dan enduranceraces gaat rijden, eventueel met zijn vader, iets wat nu vanwege de volle F1-kalender nagenoeg onmogelijk is."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten direct toeslaan in Bahrein

De testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen zitten erop en er wordt weer geracet! De Grand Prix van Bahrein staat op het programma en dat is meer dan genoeg reden voor Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk om weer samen te komen voor een gloednieuwe RN365 F1-podcast! In de nieuwste aflevering bespreken we uitgebreid de testdagen en blikken we vooruit op de eerste Grand Prix van 2023!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië