Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko weerspreekt geruchten omtrent ineenstorting Red Bull

Nu Red Bull Racing steeds meer en meer in een vormcrisis terecht komt, beginnen er steeds meer geruchten naar boven te komen dat het aanstaande vertrek van Adrian Newey van grote invloed is op de matige prestaties. Waar eerder Max Verstappen en teambaas Christian Horner deze theorieën al tegenspraken, reageert Helmut Marko nu ook op de geruchten.

Verstappen Marko Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey, dé topontwerper van de afgelopen jaren, vertrekt aan het begin van 2025 bij Red Bull. De Brit stopt na bijna twintig jaar bij het team uit Milton Keynes en volgens sommige mensen is dat één van de redenen dat Red Bull sinds de Grand Prix van Miami niet meer vooruit lijkt te komen. Sterker nog, de afgelopen weken is het team van Max Verstappen in een vormcrisis terecht gekomen en een oplossing lijkt nog niet nabij.

In Monza gaf men bij Red Bull zelfs eerlijk toe dat ze niet wisten waar het probleem zat. Echter volgens Helmut Marko is één ding wel duidelijk: het ligt niet aan het vertrek van Newey. "Natuurlijk circuleert onder de fans de mening dat onze achteruitgang iets te maken heeft met het vertrek van Adrian Newey", zo vertelt de Oostenrijker in zijn wekelijkse column bij Speedweek. "Maar dat is niet waar, omdat Newey al sinds het voorjaar niet meer betrokken is bij alle details van de ontwikkeling van de auto."

"Wat natuurlijk niet kan worden ontkend, is dat Newey Newey is", zo vervolgt Marko. "Een man met ongelooflijke ervaring, die hem altijd heeft onderscheiden. Maar ons probleem ligt ergens anders."

Om die problemen te duiden wijst Marko naar de concurrentie. Volgens de Oostenrijker is Red Bull namelijk niet de eerste die moeite heeft om de eigen auto in balans te brengen: "De voorbeelden van Mercedes en in mindere mate Ferrari hebben laten zien hoe lastig teams het vinden om met deze auto's om te gaan. Maar ik blijf optimistisch: we hebben een heel breed technisch team en ik ben ervan overtuigd dat we dit probleem kunnen oplossen."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na machteloze race Verstappen in Bakoe