Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Marko weerspreekt: "We liggen geen halve seconde achter op Mercedes"

Na drie van in totaal zes testdagen voorafgaand aan de eerste Formule 1 Grand Prix van het jaar, maakt Helmut Marko een voorzichtige balans op. De suggestie dat men tot een halve seconde achter zou liggen op Mercedes, veegt hij resoluut van tafel.

Perez Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Na de eerste wintertestweek in Barcelona werd duidelijk dat Mercedes en Red Bull waarschijnlijk gewoon weer teams zijn die vooraan het Formule 1-veld mee kunnen gaan doen. Voor iedereen echter zit er nog wat in het vat, zo ook voor Red Bull. Dat geeft teamadviseur Helmut Marko aan als hem in gesprek met OE24 wordt gevraagd of Red Bull nog niet het achterste van de tong heeft laten zien.

Marko bevestigt updates voor RB18

"We zitten nog een heel stuk van het minimumgewicht van de auto af en er zitten nog nieuwe onderdelen aan te komen", zo geeft de Oostenrijker aan, waarna hem wordt gevraagd of daarmee het gat van een halve seconde maar Mercedes gedicht gaat worden. Het betreft een zuiver gevalletje scorebordjournalistiek, puur kijkend naar de eindtijden op de laatste dag en Marko laat zich dan ook niet uit de tent lokken.

"We liggen echt geen halve seconde achter. Wij reden op harde banden, terwijl de banden van Mercedes twee compounds zachter waren. Maar ik kijk uit naar de volgende test", zo klinkt het ietwat mysterieus. Weet Marko iets wat wij nog niet (mogen) weten?

Ook interessant:

Video: Verstappen: "Daarom wil ik nog heel lang bij Red Bull blijven"

Max Verstappen tekende een megacontract, iets wat nog nooit eerder vertoond is in de Formule 1. Zijn reactie zie je hieronder in de video.

17 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull