Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko weerspreekt: "We liggen geen halve seconde achter op Mercedes"

Na drie van in totaal zes testdagen voorafgaand aan de eerste Formule 1 Grand Prix van het jaar, maakt Helmut Marko een voorzichtige balans op. De suggestie dat men tot een halve seconde achter zou liggen op Mercedes, veegt hij resoluut van tafel.

Na de eerste wintertestweek in Barcelona werd duidelijk dat Mercedes en Red Bull waarschijnlijk gewoon weer teams zijn die vooraan het Formule 1-veld mee kunnen gaan doen. Voor iedereen echter zit er nog wat in het vat, zo ook voor Red Bull. Dat geeft teamadviseur Helmut Marko aan als hem in gesprek met OE24 wordt gevraagd of Red Bull nog niet het achterste van de tong heeft laten zien.

Marko bevestigt updates voor RB18

"We zitten nog een heel stuk van het minimumgewicht van de auto af en er zitten nog nieuwe onderdelen aan te komen", zo geeft de Oostenrijker aan, waarna hem wordt gevraagd of daarmee het gat van een halve seconde maar Mercedes gedicht gaat worden. Het betreft een zuiver gevalletje scorebordjournalistiek, puur kijkend naar de eindtijden op de laatste dag en Marko laat zich dan ook niet uit de tent lokken. "We liggen echt geen halve seconde achter. Wij reden op harde banden, terwijl de banden van Mercedes twee compounds zachter waren. Maar ik kijk uit naar de volgende test", zo klinkt het ietwat mysterieus. Weet Marko iets wat wij nog niet (mogen) weten?

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China