Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko weerspreekt: "We liggen geen halve seconde achter op Mercedes"

Na drie van in totaal zes testdagen voorafgaand aan de eerste Formule 1 Grand Prix van het jaar, maakt Helmut Marko een voorzichtige balans op. De suggestie dat men tot een halve seconde achter zou liggen op Mercedes, veegt hij resoluut van tafel.

Perez Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Na de eerste wintertestweek in Barcelona werd duidelijk dat Mercedes en Red Bull waarschijnlijk gewoon weer teams zijn die vooraan het Formule 1-veld mee kunnen gaan doen. Voor iedereen echter zit er nog wat in het vat, zo ook voor Red Bull. Dat geeft teamadviseur Helmut Marko aan als hem in gesprek met OE24 wordt gevraagd of Red Bull nog niet het achterste van de tong heeft laten zien.

Marko bevestigt updates voor RB18

"We zitten nog een heel stuk van het minimumgewicht van de auto af en er zitten nog nieuwe onderdelen aan te komen", zo geeft de Oostenrijker aan, waarna hem wordt gevraagd of daarmee het gat van een halve seconde maar Mercedes gedicht gaat worden. Het betreft een zuiver gevalletje scorebordjournalistiek, puur kijkend naar de eindtijden op de laatste dag en Marko laat zich dan ook niet uit de tent lokken.

"We liggen echt geen halve seconde achter. Wij reden op harde banden, terwijl de banden van Mercedes twee compounds zachter waren. Maar ik kijk uit naar de volgende test", zo klinkt het ietwat mysterieus. Weet Marko iets wat wij nog niet (mogen) weten?

Ook interessant:

Video: Verstappen: "Daarom wil ik nog heel lang bij Red Bull blijven"

Max Verstappen tekende een megacontract, iets wat nog nooit eerder vertoond is in de Formule 1. Zijn reactie zie je hieronder in de video.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje