Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko weet waar het mis ging voor Verstappen in Qatar

Max Verstappen beschikte in de afgelopen twee races niet over het materieel om Lewis Hamilton te bedreigen. Desondanks denkt teamadviseur Helmut Marko dat Red Bull allerminst kansloos is tijdens de Grand Prix in Saoedi-Arabië over twee weken.

De voorsprong van Max Verstappen slonk in Qatar met zes punten. Nog acht punten staat de Nederlander voor op rivaal Lewis Hamilton. Ook de volgende race, die in Saoedi-Arabië, lijkt op voorhand een kolfje naar de hand van Mercedes. Helmut Marko is het daar echter niet mee eens. "Saoedi-Arabië wordt een Mercedes-baan genoemd, maar hoe vaak kwamen dit soort dingen uit dit jaar? Wij moeten gewoon winnen daar." "Wat ik hoorde van Hermann Tilke, de circuitontwerper, is dat het snelle passages zijn, maar het zijn geen absolute rechte stukken. Veel zal afhangen van de prestaties van de banden, zoals we ook in Qatar zagen." Marko put hoop uit een belangrijk verschil dat in Qatar waarneembaar was: "Mercedes is niet langer superieur qua topsnelheid. Ik neem aan dat dit kwam doordat ze een ligger van de vleugel veranderd hebben."

Marko legt uit waar het fout ging in Qatar

Red Bull vloog nog uit de startblokken op het Losail International Circuit, maar daarna nam Mercedes al snel het commando over. "We zijn hier goed begonnen, maar zijn er niet in geslaagd om de juiste balans te vinden. Bij Hamilton was dit precies het tegenovergestelde. Dat is dan ook ons doel voor Saoedi-Arabië", vertelt hij Servus TV. "Het is voor iedereen een nieuwe baan, maar we reizen niet met ontzag af naar de beide races in het Midden-Oosten."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"