Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko wijst drietal kandidaten aan om Perez of Ricciardo te vervangen

Voor Sergio Perez en Daniel Ricciardo wordt de Grand Prix van België cruciaal. De beide coureurs staan flink onder druk en worden wellicht vervangen in de zomerstop, stelt Helmut Marko. De Red Bull-adviseur licht ook alvast een tipje van de sluier op over eventuele vervangers.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sergio Perez en Daniel Ricciardo kregen recent een duidelijke boodschap van Red Bull: presteren voor de zomerstop, anders dreigt een exit. Van Perez is bijvoorbeeld bekend dat hij twee clausules in zijn contract heeft staan die het mogelijk maken om hem in de zomerstop opzij te schuiven. De Mexicaan staat gegarandeerd meer dan 100 punten achter Max Verstappen na de Grand Prix van België, wat Red Bull in staat stelt om de clausule te activeren.

Of dat gaat gebeuren is nog niet bekend. Red Bull heeft de optie, maar hoeft het niet te doen en maande Perez en Ricciardo daarom ook tot actie. Adviseur Helmut Marko beaamt dat er nog geen besluit is genomen, maar noemt wel alvast de mogelijke vervangers op.

"In het rijderskampioenschap gaat het makkelijker worden om de voorsprong te verdedigen dan in het constructeurskampioenschap", vertelt Marko tegenover Kleine Zeitung. "We weten dat Sergio Perez ups en downs kent, maar we hebben consistentie nodig. Christian Horner en ik gaan maandag na de Grand Prix van België samen zitten en de volgende stappen bespreken. Dan weten we meer over de positie van Checo en Daniel."

Drie kandidaten staan alvast te trappelen om in te stappen. Marko durft de namen wel te delen. "Het is fijn dat we een sterk team hebben. Liam Lawson is nu zeker de favoriet, maar we beschikken ook over Isack Hadjar of Ayumu Iwasa."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'