Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko wijst naar Alonso: "Geruchten overstap Red Bull misschien zelf verspreid"

Afgelopen week ontstond het gerucht dat Fernando Alonso Sergio Perez wellicht ging vervangen bij Red Bull. Helmut Marko reageert op het verhaal.

Alonso Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het was een wild gerucht in de wereld van de Formule 1: gaat Fernando Alonso naar Red Bull als vervanger van Sergio Perez? De Mexicaan kent een mindere periode als teamgenoot van Max Verstappen en stond sinds de zomerstop maar een keer op het podium. Het doet de druk op zijn stoeltje alleen maar toenemen, terwijl Alonso niet blij zou zijn met de gang van zaken bij Aston Martin. Dat team is na een sterk begin ver afgezakt in de pikorde.

Perez beschikt echter gewoon over een contract voor 2024 en Red Bull heeft al vaker gezegd dat de coureur volgend jaar in de cockpit stapt. Alonso verwees het gerucht op zijn beurt ook naar het rijk der fabelen en sprak van "consequenties" voor degenen die het de wereld in hebben geslingerd. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft er zo zijn eigen ideeën over.

"Ik kan me goed voorstellen dat Alonso de geruchten zelf heeft verspreid", stelt de 80-jarige Oostenrijker bij F1-Insider. "Dit omdat de resultaten bij Aston Martin recentelijk erg tegenvallen. Het zou niet voor het eerst zijn dat hij de Spaanse media gebruikt voor stemmingsmakerij. Nogmaals: wij hebben alleen sportieve doelen voor ogen. We willen alle resterende races winnen en met Checo als tweede eindigen in het kampioenschap."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'