Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko wil niet veel kwijt over mogelijke Mercedes-transfer Verstappen

Het is even stil geweest rondom Red Bull-adviseur Helmut Marko. Na de mediastorm tijdens de GP van Saoedi-Arabië hield hij zich even in de luwte, maar voorafgaand aan de GP van Australië dit weekend laat hij weer van zich horen.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar op de baan alles als vanzelfsprekend gaat bij Red Bull, met twee keer een 1-2 in de eerste twee races van het seizoen, is het buiten de baan onrustiger dan ooit. De hele soap rondom teambaas Christian Horner houdt de gemoederen meer dan bezig. Jos Verstappen gaf al uitgebreid zijn visie op de hele affaire en dan kwamen er nog de geruchten dat Max Verstappen 'zomaar' kan vertrekken, als ook Marko vertrekt bij het Oostenrijkse team.

In Saoedi-Arabië werd zelfs gesproken over een spectaculaire overstap naar Mercedes. Marko zelf kwam dan weer met het feit dat hij mogelijk geschorst zou worden voor de GP van Australië, maar dat bleek dan uiteindelijk weer niet te kloppen. Dit weekend is de 80-jarige Red Bull-adviseur dan ook 'gewoon' van de partij in Melbourne, waar Max Verstappen ondanks alle heisa buiten de baan gewoon zijn tiende zege op rij in de Formule 1 wil gaan boeken.

Wat kunnen we van hem verwachten op Albert Park? "Hopelijk de volgende overwinning. We hebben tot nu toe twee races op twee totaal verschillende circuits gereden en onze auto was op beide succesvol. We gaan dus met veel optimisme naar Australië", zegt Marko in gesprek met het Oostenrijkse OE24.

Mercedes-overstap

Red Bull is, zeker in de races, niet bij te houden voor de concurrentie. Vorig seizoen won het team alle races op een na. Lukt het dit jaar wel om alle 24 GP's te winnen? "Alsjeblieft. Er zijn nog maar 2 van de 24 races verreden. In de kwalificatie was het veel spannender, met alleen de laatste snelle ronde van Max die het verschil maakte en hem twee keer poleposition opleverde. Op circuits als Monte Carlo of Singapore, waar inhalen erg moeilijk is, is het een ander verhaal. Ik zou in ieder geval niet wedden op 24 overwinningen voor ons."

En dan zijn er die geruchten over de clausule in het contract van Verstappen, die hem mogelijk toelaten om eerder te vertrekken bij Red Bull dan verwacht. Heeft Verstappen met Marko gesproken over een vermeende Mercedes-overstap? "Dat zijn interne zaken. Je kunt geen serieus antwoord van mij verwachten", zegt Marko. Gaan we hem wel bij elke race zien dit seizoen? "Ik heb nu eenmaal geboekt (voor het hele seizoen, red.), maar dat betekent nog niet veel."

Ook interessant:

Wat brengt de GP van Australië? Keert de rust in de paddock terug? Hoe dan ook. Verstappen kan de beste seizoenstart ooit in de F1 neerzetten. Wie stopt hem? Is hij te stoppen?

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China