Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko zag 'ongelofelijke harmonie' tussen Verstappen en engineer: "Alles goed gedaan"

Max Verstappen pakte op overtuigende wijze poleposition voor de Grand Prix van China. Helmut Marko is ontzettend blij en licht ook alvast toe wanneer de Nederlander aan de horizon verdwijnt in de race.

Verstappen Perez pole China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De overwinning in de sprintrace én poleposition voor de hoofdrace. Max Verstappen kende een geslaagde zaterdag in China. De Nederlander was constant de snelste coureur en haalde zo de 100e poleposition van Red Bull binnen. Helmut Marko was wel een beetje verbaasd over zijn snelheid in de kwalificatie.

"We zijn zelfs in de kwalificatie zo snel", vertelt een tevreden Marko tegenover Sky DE. "Het is een compromis, dus ik verwacht dat we in de race ook sterk zullen zijn. We hadden wat problemen in de eerste vrije training, maar vanaf dat moment ging het constant de goede kant op. Het ging om kleine veranderingen, maar ze waren effectief en resulteerden in een voorsprong van drie tienden. Dat is veel voor dit circuit, dus dat betekent dat we alles goed hebben gedaan."

Wat heeft Red Bull dan veranderd? "Het gaat altijd om balans, mechanische grip en aerodynamica. Dat doe je stap voor stap en in de sprintkwalificatie én Q1 en Q2 hebben we een hoop veranderd. Godzijdank was het droog, want in natte omstandigheden hadden we het niet voor elkaar. Er was een ongelofelijke harmonie tussen Max en zijn engineer, waardoor de veranderingen ook echt tijdwinst opleveren."

Marko ziet eigenlijk maar één concurrent voor Verstappen in de race. "Ik denk dat het Sergio Perez zal zijn. Ferrari is nu teleurgesteld, maar zij hebben een sterkere racepace. Ze zijn snel op de rechte stukken en je kan hier inhalen. Ik hoop dat er achter ons strijd en een DRS-trein ontstaat, dan is het mogelijk om ademruimte te krijgen en misschien wel tien tot twintig seconden weg te rijden vooraan."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"