Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko zag Verstappen het zichzelf lastig maken: "Dat was niet ideaal van Max"

Max Verstappen moest hard aan de bak tijdens het beslissende deel van de kwalificatie voor de GP van Nederland. Na de eerste run stond hij niet op poleposition, nadat hij de voorbereiding op dat rondje niet goed uitvoerde. Helmut Marko vertelt.

Daar waar Max Verstappen ondanks een gemiste eerste vrije training naar de pole reed, zo kwam Sergio Perez niet verder dan de vijfde startplek. De Mexicaan spinde bij zijn laatste Q3-poging, waardoor hij een derde plek in het putje gooide. Ondertussen zette Verstappen het oranjelegioen in vuur en vlam. Hij maakte het zichzelf nog wel even moeilijk, vertelt Marko. "Het was ongelooflijk spannend tijdens het laatste deel van de kwalificatie!" "Max warmde zijn banden voorafgaand aan zijn eerste run in Q3 te snel op, dus dat was niet ideaal. In de tweede run deed hij dat gelukkig wel goed", zucht de Red Bull-adviseur, die merkte dat de grote Ferrari-rivalen zeer snel waren. "Ferrari is hier in Zandvoort veel sterker dan in Spa, maar dat is waar we vooraf al van uit waren gegaan."

Perez spint

Helemaal tevreden was Marko echter niet, want Perez gooide een derde plaats weg door te spinnen. Toch heeft hij liever een coureur die dat soort fouten maakt terwijl hij risico neemt, dan iemand die gewoon aansluit in het rijtje. "We zouden tevreden zijn geweest als Perez aan het einde niet was gecrasht. Max heeft geleerd om snel te rijden en het materiaal te sparen. Volgens onze berekeningen zou Perez op de derde plek zijn gefinisht, maar het is beter dat hij risico neemt en eraf vliegt dan dat hij achter iedereen vastzit." Toch moet het echt beter bij de Mexicaan. "Op vrijdag moet Perez sneller beter presteren. We geloven er echter in dat we met Checo kunnen strijden voor de tweede plaats in het Formule 1-kampioenschap", aldus Marko.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"