Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko zeer boos op FIA: "Dit is gewoon onaanvaardbaar"

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft geen goed woord over voor de 'amateuristische' manier waarop de FIA tijdens de kwalificatie in Qatar omging met de gele vlaggen. Max Verstappen was volgens de Oostenrijker het slachtoffer van het zooitje dat de wedstrijdleiding er van maakte.

Max Verstappen kreeg voor aanvang van de GP van Qatar een gridstraf van liefst vijf posities aan zijn broek. De tweede startplaats werd zo een zevende. Aanleiding hiervoor was het negeren van gele vlaggen op het rechte stuk tijdens de kwalificatie, die gezwaaid werden voor de langzaam rijdende Pierre Gasly. Er bestond echter volop miscommunicatie, want de gele vlaggen waren reeds opgeheven in het systeem van de FIA, maar werden op een baanpost nog wel gezwaaid.

Marko: "Onbegrijpelijk dat de FIA dit niet op orde heeft"

"Het is volstrekt onbegrijpelijk dat de FIA het hele marshal-systeem niet op orde heeft. In het digitale systeem gaf het plotseling geen gele vlag maar, maar een onervaren marshal toont eerst een gele vlag en dan dubbel geel", aldus een verbitterde Marko bij Servus TV. De Oostenrijker maakt van zijn hart geen moordkuil: "Dit gaat ten koste van de coureurs en dat in een miljarden sport. Dit is gewoon onaanvaardbaar."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China