Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko zeer kritisch op Norris: "Zielig hoe hij zich gedroeg"

Red Bull-teamadviseur Helmut Marko is zeer kritisch over de wijze waarop Lando Norris zich uitte tijdens en na het gevecht met Max Verstappen in Oostenrijk.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van de Oostenrijkse Grand Prix raakten Max Verstappen en Lando Norris verwikkeld in een hevig gevecht. Daarbij gingen beide coureurs tot het uiterste en uiteindelijk resulteerde het in een touche waarbij beiden een lekke band opliepen.

Tijdens de race was Norris al zeer ontstemd over de manier van verdedigen van Verstappen. Na de race deed hij er nog een schepje bovenop door de schuld bij de Nederlander te leggen en zich af te vragen wat dit voor hun vriendschap betekende.

Helmut Marko heeft in gesprek met OE24 een duidelijke mening over Norris' gedrag: "Het was zielig hoe Norris zich gedroeg op de radio. Maar deze dingen gebeuren en ik zou het als een raceongeluk afschrijven, hoewel Norris waarschijnlijk over zijn grenzen is gegaan."

Gevraagd of het aan een gebrek aan ervaring ligt, antwoordt Marko resoluut: "Zekerste weten." De opmerkingen van Norris over het onder druk staan van zijn vriendschap met Verstappen vallen bij de Red Bull-adviseur verkeerd. "De opmerking van Norris dat Max zijn excuses moet aanbieden helpen niet echt. Maar ze zullen elkaar ontmoeten voor een praatje."

Dat gesprek is er nog niet geweest. Hoewel beide coureurs regelmatig samen vliegen in de privéjet van Verstappen, was daar in Oostenrijk geen sprake van. "Nee, normaal vliegen ze samen, maar deze keer reisden ze apart. Max had dus een rustige terugvlucht."

Verstappen kondigde zelf aan met Norris om tafel te gaan. Dit weekend staat de Britse GP op het programma, waarvoor de beide kemphanen gelden als de grote favorieten.

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis Stewards vellen oordeel over clash tussen Verstappen en Hamilton