Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Marko zet De Vries op scherp: "Dan hakken we eventueel de knoop door"

Hoe glorieus Nyck de Vries vorig jaar in Monza debuteerde in de Formule 1 (voor Williams), zo stroef verloopt zijn eerste seizoen als vaste rijder bij AlphaTauri. De komende races zal hij moeten laten zien wat hij waard is.

De Vries Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is nog niet het seizoen van Nyck de Vries tot nu toe, zullen we maar zeggen. De Nederlander begon met hoge verwachtingen aan zijn debuutjaar in de Formule 1. Maar na vijf races staat de teller bij De Vries op nul punten. Na vijf races is de veertiende plek zijn beste klassering, waar teamgenoot Yuki Tsunoda met twee keer P10 wel punten pakte.

Niet alleen het uitblijven van betere resultaten, maar ook door diverse crashes in de afgelopen vijf races is er meer en meer kritiek gekomen op De Vries. Nu er enkele races volgen op voor De Vries bekend terrein, zal hij nu moeten laten zien waarom AlphaTauri hem in de Formule 1-wagen heeft gezet. Dit is ook de mening van Red Bull-adviseur Helmut Marko, zo laat hij in een exclusief interview weten.

"De Vries heeft tot nu toe niet voldaan aan de verwachtingen die we van hem hadden. Natuurlijk hebben we dat openlijk met hem besproken. Nu gaan we enkele circuits krijgen die hij kent. Dus laten we kijken hoe hij zich daar ontwikkelt en dan zullen we verder praten en eventueel de knoop doorhakken."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami