Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko zet 'jongeren' Verstappen en Norris op hun plek na gelach om trofeedrama

Helmut Marko gaat Max Verstappen een lesje leren, zo verzekert hij na de gebeurtenissen na afloop van de GP van Hongarije. Daar sneuvelde de trofee van de Nederlander door toedoen van Lando Norris.

Max Verstappen en Lando Norris waren na afloop van de GP van Hongarije in een lacherige bui. De Brit had bij het vieren van zijn tweede plek op het podium de winnaarstrofee van Max Verstappen om laten vallen door met zijn champagnefles op het podium te slaan.

Na afloop deden ze er wat nonchalant en lacherig over, maar het ging wel om een trofee ter waarde van 40.000 euro waar maanden aan werk in had gezeten. Dat in tegenstelling tot vele andere F1-trofeeën. Als Helmut Marko door het Oostenrijkse OE24 wordt gevraagd of hij het ook zo grappig vond als de twee F1-vrienden, wordt het snel duidelijk dat dat niet het geval was.

"Hongaren staan bekend om hun liefde voor kostbaar porselein. Zelfs in onze tijd hadden ze prachtige schalen en vazen", zo vertelt de 80-jarige kunstliefhebber. "De kopie van deze bokaal zal naar onze fabriek komen en ik zal Max aanleren om het origineel te gaan waarderen. Die jongeren moet dat eerst begrijpen", zucht hij.

Verder is Marko natuurlijk blij met alle andere gebeurtenissen op de zondag in Hongarije. "In de race liggen we ver voor. Max had nog sneller kunnen gaan. Hij zat niet eens in de buurt van de limiet."

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Voormalig F1-coureur gaat in op Verstappen-toekomst bij Red Bull: "Dat zou dom zijn"