Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko zet Mercedes op haar plaats: "Onwaardige verliezers"

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft geen goed woord over voor concurrent Mercedes dat twee protesten indiende tegen Max Verstappen en de uitslag van de race in Abu Dhabi.

Max Verstappen en Red Bull konden slechts kort feestvieren want direct na afloop van de race op het Yas Marina Circuit stormde Mercedes naar de wedstrijdleiding twee protesten in te dienen. Een was tegen Verstappen die tijdens de Safety Car-periode kortstondig met een wiel voor leider Hamilton had gereden. Protest nummer twee was tegen de uitslag van de race, omdat de SC-procedure volgens Mercedes niet correct was uitgevoerd. Helmut Marko is bijzonder duidelijk in zijn oordeel: Formule 1-onwaardig. "De regels moeten vereenvoudigd worden. Het kan niet zo zijn dat de regels steeds anders geïnterpreteerd worden. Het uitgangspunt moet zijn dat we ze laten racen."

Mercedes zeer slechte verliezer

"Het is een wereldtitelstrijd onwaardig wat er gebeurde, maar het besluit roept protesten op. Het zegt veel over de mentaliteit van ze, ik vind het onwaardige verliezers", laat Marko in gesprek met onder meer RacingNews365 weten. "Dat is hun houding, zo gaat dat al het gehele seizoen." "Het kans ons niet schelen, wij zijn ook de morele winnaars, of het nu linksom of rechtsom komt."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'