Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko zet streep door mogelijke reden Verstappen-vertrek: "3x raden wie die geruchten verspreidt"

Je zal Helmut Marko niet met klem horen zeggen dat Max Verstappen ook in 2026 nog wel voor Red Bull rijdt, maar één potentiële reden voor een vervroegde Red Bull-exit veegt hij resoluut van tafel.

Verstappen Russell race Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Als het over de vraag gaat of Max Verstappen Red Bull eerder gaat verlaten dan eind 2028 - het jaar waarin zijn contract afloopt - gaan er veel potentiële argumenten over de tafel. Onrust bij Red Bull wordt gezien als de voornaamste drijfveer, maar de geruchten gaan ook dat het nieuwe motorenproject van Red Bull niet bepaald de wind mee heeft.

Red Bull staat vanaf 2026 met een zelfgebouwde motor op de grid. De motor, in ontwikkeling door Red Bull Powertrains, staat al enige tijd op de testbank, maar de geruchten gaan dus dat de resultaten allesbehalve bemoedigend zijn. Indien waar is dat natuurlijk geen prettig vooruitzicht voor het kamp-Verstappen.

Geconfronteerd met die geruchten verwijst Marko die echter in gesprek met oe24 resoluut naar het Rijk der Fabelen. "3x raden wie dat soort geruchten verspreidt. We liggen volledig op schema", zo stelt hij Red Bull-fans gerust, ongetwijfeld doelend op Mercedes, het team dat Verstappen dus graag in zou lijven.

Maar wat als er onverhoopt toch een kink in de kabel komt en de motor hopeloos onderpresteert, is er dan een plan B? Nee, zo luidt het resolute antwoord van de Oostenrijker.

"Onze motor móét vanaf het eerste moment goed werken. Daarbij komen zoveel factoren om de hoek kijken. Denk aan bijvoorbeeld brandstof en de batterij. Het wordt interessant wie er dat jaar vooraan zullen staan, maar als het puur op vermogen aankomt, zullen wij zeker vooraan meedoen."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na degelijke tweede training voor Verstappen in Hongarije