Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko zet vraagtekens bij prestaties Mercedes en Williams

Red Bull lijkt weer het te kloppen team te zijn, met Ferrari in haar kielzog in Groot-Brittannië. Mercedes valt daarentegen tegen, terwijl Williams verrast. Althans? Helmut Marko weet het allemaal niet zeker.

Max Verstappen was tot twee maal toe de snelste op de vrijdag in Silverstone. Zowel in VT1 als VT2 klokte hij de snelste tijd, maar in de laatste sessie werd hij op de voet gevolgd door Carlos Sainz van Ferrari. Het verschil was slechts 0,022 seconde. In de langere runs waren de Italianen echter geen partij voor Red Bull, dus Helmut Marko was goedgemutst na afloop van de trainingsdag. Zeker met de kennis dat Verstappens beste ronde helemaal niet perfect was. "Het ziet er niet slecht uit voor Red Bull. Die ene ronde van Verstappen was zeker niet optimaal, maar alles lijkt te kloppen aan onze kant", zo laat hij optekenen tegen Motorsport Magazin .

Mercedes en Williams

De verrassingen van de dag waren Mercedes en Williams. Allebei om een andere reden. Zo was het team van Lewis Hamilton en George Russell in geen velden of wegen vooraan het veld te bekennen, terwijl Alex Albon tot twee maal toe de derde tijd klokte. Toch denkt Marko dat het allemaal een beetje vertekend beeld is en dat de rangorde op zaterdag 'weer terugkeert naar normaal'. "Mercedes reed volgens mij niet op vol vermogen. En laten we eens zien hoeveel brandstof Williams heeft verbruikt", aldus de Red Bull-adviseur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"