Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko ziet 'constante' Tsunoda op meerdere vlakken pieken

Yuki Tsunoda wist in Japan voor de tweede race op rij in de punten te eindigen. De Japanner laat steeds meer progressie zien en dus wordt er gekeken naar waar de toekomst ligt. Ook Helmut Marko geniet van de ontwikkeling die Tsunoda momenteel doormaakt.

Tsunoda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Wie rijdt er volgend jaar in de Red Bull? Het blijft een vraag die rondzingt in de paddock. Een naam die ook steeds vaker genoemd wordt, is die van Yuki Tsunoda. Niet gek gezien zijn prestaties de laatste tijd. De Japanner is constant sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo en begint nu ook punten binnen te halen voor het team van Visa Cash App RB. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft dat ook in de gaten en ziet dat de Japanner steeds meer een volwassen coureur begint te worden.

"We zijn vier races onderweg en Yuki heeft daarin drie keer Q3 gehaald. Hij is constant en de fouten lijken tot het verleden te behoren," vertelt Marko aan Sky DE. Hetgeen Tsunoda een beetje om bekend stond, lijkt ook weg. Marko bevestigt: "Zijn tirades op de radio zijn ook weg. Dat is natuurlijk ook de leeftijd. Hij is echt met sprongen vooruit gegaan."

Of deze prestaties ervoor zorgen dat Tsunoda een kanshebber is voor Red Bull? "Het is pas april en we hebben nog veel races te gaan. Ergens tegen de zomerstop zullen we de situatie van alle coureurs gaan bekijken," vertelt Marko.

"Het is heel ongebruikelijk dat coureurscontracten in april worden afgerond of, zoals Lewis Hamilton, in januari al worden aangekondigd. Wij laten ons niet onder druk zetten. We hebben het beste team en blijven daar aan vast houden. We willen alles goed in de gaten houden om de juiste beslissing te nemen. En dat zal zeker tot de zomer duren."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"