Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko ziet cruciaal Red Bull-voordeel in titelstrijd

De afgelopen tijd komt de concurrentie van Red Bull steeds dichterbij en moet Max Verstappen alle zeilen bijzetten om overwinningen te behalen. Toch ziet Helmut Marko een cruciaal voordeel in de titelstrijd met Ferrari en McLaren.

Verstappen Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Waar Red Bull en Max Verstappen aan het begin van het seizoen de Formule 1 nog domineerden, is het nu een ander verhaal. McLaren en Ferrari zijn na recente updates een stuk dichterbij gekomen en kunnen het tempo steeds beter volgen. Tel daar de Red Bull-problemen met kerbstones en hobbels bij op en je kan niet anders dan concluderen dat Verstappen hard moet werken om zijn zeges binnen te slepen.

Ook tijdens de natte Grand Prix van Canada slaagde de Nederlander daar weer in, waardoor hij zijn voorsprong in de WK-stand wel wist uit te breiden. Helmut Marko looft Verstappen bij oe24 én ziet een cruciaal Red Bull-voordeel in de titelstrijd.

"Max won door wat ik de Verstappen-factor noem", lacht Marko. "Het kampioenschap is nog niet beslist, want onze auto en onze simulator hebben bepaalde zwakke punten. Maar we werken er hard aan om dat op te lossen. Het is voor ons altijd duidelijk geweest dat we niet elke race kunnen winnen, maar het is wel een voordeel dat de rest niet consistent presteert. Als bij ons alles normaal verloopt, ligt Max op kop in de races."

Toch zat het in Canada wederom heel dicht bij elkaar. Had Verstappen in Canada ook gewonnen als hij voor Mercedes of McLaren had gereden? "Ja. Max is de enige die het overzicht en de soevereiniteit heeft om gas te geven als dat nodig is. Afgezien daarvan heeft ons team absoluut een correcte strategie gevolgd."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership