Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ziet Ferrari en Mercedes falen: "Dachten dat ze daar aan hadden gewerkt"

Het krachtsverschil tussen Red Bull enerzijds en Ferrari en Mercedes anderzijds bij de start van het Formule 1-seizoen was enorm. De 1-2 van Max Verstappen en Sergio Perez in Bahrein maakte duidelijk dat de twee concurrenten nog veel goed te maken hebben. Tot tevredenheid van Helmut Marko: 'Op korte termijn zie ik bij hen geen oplossing'.

Red Bull-adviseur Helmut Marko had verwacht dat de concurrentie deze winterflinke stappen zou zetten om het gat te dichten richting Max Verstappen. Deeerste race liet zien dat ze hierin gefaald zijn. "We gingen ervan uit datFerrari en Mercedes aan hun zwakke punten zouden werken." "Kijkend naar Ferrari, dan zie je dat de topsnelheid duidelijkverbeterd is. Maar de bandenslijtage, juist enorm belangrijk in de Formule 1,is dat niet. In vergelijking met ons is dat bij hen juist verslechterd",vertelde Marko bij Formel1.de .

Ook Mercedes faalt

Niet alleen Ferrari, maar ook Mercedes wist de problemen niet op te lossen."En bij Mercedes is de situatie net zo hobbelig als vorig jaar. Ik zie opkorte termijn geen oplossing bij hen." Volgens Marko heeft dat team, kijkend naar de sterkte van de motor, ook eenpas op de plaats moeten maken. "Exacte cijfers hebben we niet, maar opbasis van diverse vergelijkingen en informatie die we hebben, gaan we ervan uitdat Ferrari de sterkste motor heeft. Dan volgt Honda en kort daarachterMercedes."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'