Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ziet Hamilton als 'nieuwe' uitdager van Verstappen

Red Bull-adviseur verwacht dat volgend seizoen Lewis Hamilton en Mercedes de uitdagers zijn van Max Verstappen en Red Bull.

In tegenstelling tot vorig seizoen heeft Max Verstappen dit seizoen nauwelijks concurrentie gehad in de strijd om de titel, met name na de zomerstop. Mercedes kon al vanaf het begin van het seizoen de snelheid van Verstappen en Red Bull niet bijhouden, terwijl de Duitse renstal vorig jaar nog meedeed in beide wereldkampioenschappen. De Mercedes-bolide van dit seizoen kan niet tippen aan de auto's van de vorige acht seizoenen. Toen wonnen ze namelijk acht constructeurstitels op rij. Red Bull-adviseur Helmut Marko denkt dat de Duitse renstal volgend seizoen een flinke inhaalslag zal maken, vooral met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. "Hamilton heeft een duidelijk voordeel met zijn ervaring en hij kan zichzelf ongelooflijk goed motiveren", vertelt Marko tegenover RTL . "Ik ben er dan ook van overtuigd dat Mercedes volgend jaar een betere auto zal hebben (dan nu, red.)."

Verstappen nog niet op zijn top van kunnen

Maar niet alleen Hamilton en Mercedes zullen sterker worden, ook Verstappen zal nog sterker zijn dan dat hij nu is, daar is Marko van overtuigd. "Hij rijdt zelfverzekerder dan ooit, met een beter overzicht en tegelijkertijd heeft hij zich ontwikkeld tot een bandenfluisteraar. Hij rijdt bijvoorbeeld langer op een zachte band dan de concurrentie op een hardere compound." "Hij stapt in de auto en is zo zelfverzekerd vanaf de eerste training, vanaf de eerste ronde. Je ziet ook dat als het nat is, hij in de eerste ronde twee seconden sneller is dan de rest van het veld. Zij moeten er allemaal eerst aan wennen", aldus Marko.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein