Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko ziet McLaren-druk sterk toenemen: "Mogen echt geen fouten meer maken"

De Grand Prix van Hongarije werd al snel een flinke warboel door al die omstreden calls bij McLaren, geïrriteerde boordradio's en die ene touché tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Toch is er volgens Red Bull-teamadviseur Helmut Marko nog meer slecht nieuws om naar te kijken voor Red Bull.

Norris race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing heeft een ontzettend lastig weekend achter de rug in Hongarije en dat is stiekem nog zacht uitgedrukt. Een tweede flinke blunder op rij voor Sergio Perez tijdens de kwalificatie werd opgevolgd door een race die Max Verstappen het liefst zo snel mogelijk zou willen vergeten. De beide McLaren-coureurs waren aanzienlijk sneller en Verstappen was allesbehalve tevreden met de strategie van Red Bull, wat uiteindelijk leidde tot een woedende drievoudig wereldkampioen die gedrag vertoonde dat we hem niet vaak van hem zien.

Tegenover Sky Sports Deutschland liet Red Bull-teamadviseur Helmut Marko weten wat hem opviel tijdens de race. "McLaren is wel meer dan een serieuze tegenstander, want in Hongarije waren ze echt soeverein. Wij dachten zelf nog dat we met onze strategie nog door konden zetten, voor het geval de race op wat voor reden dan ook ongunstig zou starten voor ons."

Over een ongunstige start gesproken, het duurde niet lang tot Verstappen het aan de stok kreeg met de beide McLaren-coureurs. Hoe kijkt Marko zelf terug naar dat incident? "Ik was ervan overtuigd dat hij die positie niet terug hoefde te geven, maar om het zekere voor het onzekere te nemen hebben we als team toch maar besloten het wel te doen." 

Tot overmaat van ramp kwam een woedende Verstappen, bij wie de stoom inmiddels uit de oren kwam, ook nog in contact met Lewis Hamilton. Hij kon gelukkig opgelucht ademhalen toen hij te horen kreeg geen straf te krijgen voor dat incident, maar Marko weet zeker dat Verstappen het bij het rechte eind had. "Max lag net voor Hamilton, maar meer weet ik ook niet. Hij lag wel echt duidelijk op kop, dat is alles."

Maar wat voor conclusie kan men bij Red Bull trekken na afloop van de race in Hongarije? Marko weet het wel: "Deze race en het bijbehorende resultaat toont vooral aan dat we hard moeten blijven werken. We mogen echt geen fouten meer maken, want dat kunnen we ons niet permitteren. Anders worden we gegarandeerd tweede in het constructeurskampioenschap."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'