Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko ziet naast Verstappen en Leclerc slechts één ander toptalent in F1

De titelstrijd van 2022 gaat vooralsnog tussen Charles Leclerc en Max Verstappen, al ziet Helmut Marko nog een derde coureur die zich er bij kan voegen, mocht hij een goede bolide tot zijn beschikking hebben.

Helmut Marko is binnen de Formule 1 een zeer belangrijk persoon als het gaat om het aanwijzen van jonge talenten. De Red Bull-adviseur scoutte onder meer Max Verstappen, Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel. De juniorenopleiding van de Oostenrijkse renstal zit bomvol met jonge talenten, maar Marko kijkt ook binnen de F1. In het huidige seizoen ziet hij, net als menig ander, twee coureurs die er bovenuit springen: Max Verstappen en Charles Leclerc. Daarnaast noemt hij een andere coureur van de 'jonge garde' talenten in de koningsklasse. "De enige getalenteerde coureur die ik in deze competitie verder zie, dat is Lando Norris", laat hij weten bij Auto, Motor und Sport . Dit betekent echter niet dat Norris zomaar mee kan doen met de strijd om de titel. De McLaren-coureur heeft volgens Marko een groot nadeel. "Hij heeft het beste materiaal echter niet tot zijn beschikking, op dit moment."

Norris zal niet snel de overstap maken naar Red Bull

De complimenten van Marko zullen niet veel veranderen op de coureursmarkt in de Formule 1, want Norris heeft zich voor langere tijd toegewijd aan McLaren. Tot en met het seizoen van 2025 staat de Brit nog onder contract bij het team uit zijn thuisland.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'