Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Marko ziet overeenkomsten tussen McLaren en Red Bull-'teamorders'

Vanaf dit weekend gaat McLaren werken met een duidelijkere nummer één. Zowel teambaas Andrea Stella als CEO Zak Brown bevestigden dat Lando Norris vanaf heden voorrang zal gaan krijgen. De huidige situatie van McLaren doet Helmut Marko denken aan een eerdere situatie bij Red Bull.

Brown Marko Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vanaf dit weekend in Bakoe gaat McLaren meer prioriteit geven aan de titelstrijd van Lando Norris. Dat waren de woorden van zowel de teambaas van het team, Andrea Stella, als die van CEO Zak Brown. Hoewel Norris zelf die woorden niet in de mond wilde nemen, gaf Piastri wel eerlijk toe dat hij meer zou gaan helpen om zo zijn team aan beide wereldtitels te helpen.

De huidige situatie bij McLaren doet bij Helmut Marko een belletje rinkelen. De Oostenrijker heeft zelf ook een keer met hetzelfde bijltje moeten hakken in de hoop een wereldkampioenschap binnen te halen. Dat mislukte toen, omdat men bij Red Bull niet op tijd de keuze maakte om één coureur naar voren te schuiven. In 2009 was Red Bull bezig aan een inhaalslag ten opzichte van het verrassende Brawn GP en Jenson Button, vergelijkbaar met de huidige situatie tussen Red Bull en McLaren.

"Destijds hadden we de snelste auto halverwege het seizoen," zo vertelt Marko in gesprek met Kleine Zeitung. "En toch won Jenson Button het wereldkampioenschap in de Brawn. We waren toen te gevoelig voor fouten en hadden niet de juiste strategie. Bij McLaren is het vergelijkbaar, anders zou onze voorsprong veel kleiner zijn.”

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull