Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Marko ziet Perez 'erg pijnlijke' kwalificatie afwerken

Uitgeschakeld worden in Q1. Het overkwam Sergio Perez niet voor de eerste keer. Maar dat hij niet verder kwam dan P18 in de kwalificatie was toch wel een enorme teleurstelling, zag ook Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Perez Quali Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez start de GP van Monaco vandaag als zestiende. Dat heeft hij niet aan zichzelf te danken. De Mexicaan stelde op zaterdag zwaar teleur en reed naar P18. Alleen Valtteri Bottas en Guanyu Zhou van Stake F1 presteerden slechter dan Perez. Dat de Red Bull-rijder alsnog twee plaatsen op de startgrid naar voren schuift, heeft hij louter te danken aan de diskwalificatie van Haas-rijders Kevin Magnussen en Nico Hulkenberg.  

Na een sterke start van het seizoen zijn de prestaties van Perez in verval geraakt. Bij de GP Emilia-Romagna behaalde hij zijn slechtste resultaat van het seizoen, P8. Nu de concurrentie sterker wordt, iets wat natuurlijk ook al de P6 van Verstappen in de kwalificatie uitwijst, worden de problemen voor Perez groter, met een zeer teleurstellende kwalificatie in Monaco als voorlopig dieptepunt.

Red Bull-adviseur Helmut Marko had tegenover ORF harde woorden voor Perez. "Checo was het hele weekend al zon twee tot drie tienden langzamer dan Max. Hij reed ook geen optimale ronde, de verschillen zijn zo klein. . Maar om in Q1 uitgeschakeld te worden is natuurlijk erg pijnlijk."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training