Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko ziet Red Bull enorm risico nemen: "Bij Mercedes werkte dit totaal niet"

De nieuwe Red Bull RB20 vertoont gelijkenissen met de Mercedes-bolides van de afgelopen jaren. Helmut Marko geeft toe dat die bolides een inspiratiebron hebben gevormd voor de nieuwe F1-auto van zijn team.

Max-Verstappen-Helmut-Marko-Singapore-GP-F1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull verraste vorige week met de presentatie van de vernieuwde RB20. Met de opvolger van de ultradominante RB19 kiezen Adrian Newey en zijn team duidelijk voor een ander concept, een concept dat lijkt op die van Mercedes twee seizoenen geleden.

Marko geeft toe dat Red Bull de kant van Mercedes op gaat. "Het is meer dan een evolutie, het is een kleine revolutie. Maar niet zo extreem als de oplossing van Mercedes in het verleden", zo benadrukt de adviseur op ServusTV.

Slag om de arm

De cijfers zien er goed uit, maar Marko wil nog niet te hoog van de toren blazen. "In de simulator en windtunnel werkte het allemaal heel goed. Mercedes was echter ook helemaal overtuigd van de data van hun concept zonder sidepods. In de praktijk werkte dat totaal niet."

De komende dagen zal Red Bull wijzer worden. "Tijdens de testdagen zullen we zien of we deze oplossing, of laten we zeggen een vergelijkbare oplossing, kunnen implementeren", aldus Marko, die vindt dat de Mercedes-aanpak de logische was.

"Het is een logische oplossing. Het zorgt voor minder luchtweerstand. Adrian Newey was altijd al voorstander van auto's zonder radiator", lacht hij. "Maar dat kunnen de motoren natuurlijk niet aan."

De Red Bull-adviseur eindigt met een dikke knipoog naar de auto's van andere teams die lijken op de oude Red Bull-bolides. "Misschien hebben ze niet het nieuwste model gekopieerd", lacht hij.

Ook interessant:

Verstappen wacht cruciale vuurdoop met Red Bull in Bahrein

Ja, beste Formule 1-fan, niet alleen de Formule 1-begint weer, maar ook de RacingNews365 Formule 1-podcast is terug van weggeweest. En dat na toch wel een enerverende winterperiode. Beluister 'm hieronder! Liever via YouTube? Dat kan ook. Dan druk je op deze link.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training