Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko ziet simpele middag voor Verstappen: "Maar daar hebben we tijd laten liggen"

Met speels gemak reed Max Verstappen van start tot finish vooraan in de GP van Spanje. Helmut Marko merkte ook op dat het de Nederlander gemakkelijk af ging. Alleen in een deel van de race kon hij even niet maximaal pushen.

Met een voorsprong van ruim 24 seconden won Max Verstappen op zondag de Spaanse Grand Prix. Op Carlos Sainz in de eerste 500 meter na wist niemand de Nederlander te bedreigen.

Dat tot vreugde van Helmut Marko, natuurlijk. In gesprek met ORF spreekt hij van een makkelijke zondag voor zijn stercoureur. Wel ging het een stint even wat minder. "Voor Verstappen was het een relatief simpele middag, alhoewel het niet optimaal ging toen hij op de harde banden reed. Daar hebben we tijd laten liggen."

Verstappen klaagde inderdaad over die banden, maar in gevaar kwam hij nooit. Mercedes maakte achter de Nederlander een degelijke indruk en Red Bull keek dan ook vooral naar de Silver Arrows. "Qua strategie hebben we naar Mercedes gekeken. We dachten dat zij een plannetje zouden hebben en daarom hebben we daar ons bandenmanagement op aangepast."

Perez liep podium mis

Gevraagd naar de race van Sergio Perez, die vierde werd, is Marko tevreden, al had er meer in gezeten. "Perez heeft een goede race gereden. De start was echter slecht en daar heeft hij het podium misgelopen.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'