Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko ziet steeds meer 'Red Bulls' op F1-grid: "Begint zijn vruchten af te werpen"

McLaren en Ferrari komen steeds dichter bij Red Bull in de buurt. Ook Helmut Marko ziet dit, al weet de Oostenrijkse adviseur van het team van Max Verstappen, wel waarom dat komt.

Helmut Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds 2022 is Red Bull Racing dé dominante factor binnen de Formule 1. De Oostenrijkse renstal reeg de laatste twee jaar de overwinning aan een, maar ziet de concurrentie nu zienderogen dichterbij komen. Volgens Helmut Marko zijn daar een aantal verklaringen voor.

"We zitten nu in het derde jaar dat we met de huidige regelementen rijden," zo verklaart Marko in gesprek met OE24. "Mensen kopiëren. Sommige kopiëren beter en het resultaat zie je nu bij McLaren. Ferrari heeft zich verder ook voortdurend ontwikkeld." De ontwikkeling van McLaren valt ook bijna niet los te zien van de komst van Rob Marsahll. De ontwerper vertrok negen maanden geleden van Red Bull naar McLaren en sindsdien is het team uit Woking met enorme stappen vooruit gegaan. "Dat begint zijn vruchten af te werpen ja," aldus Marko.

Toch voorziet Marko nog een ander belangrijk aspect voor de inhaalslag van de concurrentie. Iets wat volledig bij Red Bull zelf ligt. Afgelopen weekend in Monaco, klaagde Verstappen én Perez steen en been over de auto en hoe deze reageerde op de kerbstones in het prinsdom. 

Iets wat volgens Marko, voorafgaand aan het weekend, niet te zien was in de simulator: "Onze twee coureurs kwamen enthousiast naar Monte Carlo en zeiden dat de auto goed over de curbstones ging. Maar zodra ze daadwerkelijk in de auto zaten, zeiden ze meteen: onbestuurbaar!"

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"