© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko ziet titelkansen voor Max Verstappen in 2018

03 nov. 2017 07:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Red Bull Racing begon dit Formule 1 seizoen met een opmerkelijke achterstand. Het gat met Mercedes en Ferrari was een stuk groter dan verwacht. Met nog slechts twee races te gaan, heeft Red Bull het gat gedicht en is het in staat om de concurrentie op eigen kracht te verslaan.

Red Bull wil stijgende lijn van 2017 voortzetten

Opnieuw heeft Red Bull bewezen dat het in staat is om zich terug te vechten vanuit een haast kansloze positie. Helaas komt de opmars te laat om een rol in de titelstrijd te spelen. Wel profiteerde vooral Max Verstappen van de gemaakte progressie.

De Nederlander pakte zijn tweede Formule 1 zege in Maleisië, werd tweede in Japan en won vervolgens op overtuigende wijze in Mexico. Teamadviseur Helmut Marko geeft aan Auto Motor und Sport aan dat hij ook kansen ziet in de laatste twee races.

"De afgelopen races waren we sterk genoeg voor het podium. Ook Ricciardo had op het podium kunnen staan in Mexico. Dat bewijst maar weer eens hoe goed ons pakket is. Brazilië is misschien wat lastig vanwege de klim omhoog naar het rechte stuk maar we hebben zeker kans. Max wordt steeds beter en beter. De laatste twee races zien wij als opmaat voor het nieuwe seizoen."

Red Bull heeft al laten weten dat ze eerder zijn begonnen aan de auto voor 2018. Dit moet voorkomen dat de Oostenrijkse renstal opnieuw met een achterstand aan een nieuw Formule 1 seizoen begint.

Het geeft Marko in ieder geval voldoende vertrouwen om een gewaagde voorspelling te doen.

"Natuurlijk wil ik graag meer races zoals in Mexico zien maar dat is misschien wat te optimistisch. Het hangt natuurlijk ook af van de kracht van onze motor maar qua chassis zijn we absoluut weer het beste. We bereiden ons zo goed mogelijk voor op het nieuwe seizoen en daarom zijn we ook al eerder begonnen. Daarom ben ik ook erg blij met de contractverlenging van Max Verstappen. We hebben het volste vertrouwen in elkaar en dat zorgt voor een optimale samenwerking tussen coureur en team. In 2018 verwacht ik dan ook dat we meestrijden voor de titel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen