Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko ziet verbetering bij Verstappen: "Dat werd ook wel tijd"

Staat Max Verstappen aan de start van een GP, dan moet het momenteel heel raar lopen wil de Red Bull-rijder niet winnen. De dominantie van de Nederlander wordt door de een als saai bestempeld, maar niet door Helmut Marko.

Verstappen China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Van de laatste 23 races in de Formule 1 won Max Verstappen er twee niet. Het toont aan hoe Verstappen met ijzeren hand regeert. Voor de concurrentie blijven slechts kruimels liggen, als de Nederlander bijvoorbeeld met remproblemen uitvalt zoals in Australië. Carlos Sainz profiteerde daar enkele weken terug optimaal van. Maar verder is het momenteel Verstappen die alles pakt. Poleposition, sprintrace en de Grand Prix.

Je kunt het saai noemen, maar niet als je Red Bull-adviseur Helmut Marko bent. "Als de prestaties van een sportman buitengewoon zijn, dan moet je dat accepteren en kunnen waarderen. En vooral niet zeggen dat het saai is. Het is de verdienste van Max", zegt de Oostenrijker tegen de Telegraaf.

Dat Verstappen vanaf het begin van het seizoen ook nog eens telkens poleposition pakte, ziet Marko als een winst. „Wat kwalificaties betreft heeft Max duidelijk een stap gezet. Dat werd ook wel tijd, want qua pole positions loopt hij nog wat achter in vergelijking met overwinningen. Hij is nog beter dan vorig jaar. Max kan zich nog meer focussen en samen met GP (race engineer Gianpiero Lambiase, red.) een betere set-up vinden zodat de auto goed genoeg is voor de kwalificatie, maar tegelijkertijd behoudt hij ook zijn voorsprong in de race.”

Ook interessant:

De Grand Prix van China ligt achter ons en daarin gebeurde genoeg. Max Verstappen leek er op de vrijdag nog niet heel goed bij te zitten, maar hij pakte overtuigend de zege in de sprintrace en de Grand Prix.

Praat mee!

Viaplay
x
Italiaanse media Jubelende Italiaanse media plaatsen vraagtekens bij snelheid Red Bull, loven 'groot kampioen' Verstappen