Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Marko onthult gigantische verliezen F1-teams door coronacrisis

Het is alweer bijna twee weken geleden dat de Grand Prix van Australië definitief werd afgelast. Sindsdien draait de Formule 1-wereld nauwelijks nog door en dat kost de teams klauwen met geld.

Start GP Canada 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de Formule 1 draait alles om geld. De teams krijgen inkomsten door in races overal ter wereld aan de start te verschijnen. Nu dat niet gebeurt lopen de teams veel, héél veel mis.

Red Bull-teamadviseur Helmut Marko laat zich in gesprek met het Duitse Auto Bild ontvallen hoeveel euro verlies er exact mee gemoeid is: "Per vijf gemiste Grands Prix lopen de Formule 1-teams 100 miljoen euro mis."

De traditionele race in de smalle straten van Monaco vormt op deze regel nog een uitzondering. Waar andere Grands Prix een bedrag aan de Formule 1 betaalt om de race überhaupt te mogen hosten, heeft de GP van Monaco hier als parel op de kalender een ontheffing voor.

De coronacrisis is ook voelbaar in de portemonnee van de Formule 1 zelf. Een aandeel in de sport is aanzienlijk minder waard geworden. In een maand tijd is de waarde daarvan gehalveerd tot zo'n € 21,60. De Formule 1 zal er echter wel weer bovenop komen, het is echter de vraag in hoeverre dat voor de kleinere teams in de sport ook geldt.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"